Idékonkurrencen - Ungdomsuddannelser

Til Danish Entrepreneurship Festival afholder vi Idékonkurrencen for elever og studerende fra alle landets uddannelsesniveauer. Formålet med konkurrencen er at give alle unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres nyudviklede idéer uden for uddannelsesrammen. Formålet er også at skabe et rum, som giver unge mulighed for på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces at modtage kvalificeret sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet.

 

Idékonkurrencen består af

  1. Den skriftlige idébeskrivelse, der skal uploades senest tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 12.00
  2. Det mundtlige pitch og dommersamtale, der finder sted online tirsdag d. 17. november 2020  
  3. Online finale for de bedste hold, der finder sted online fredag den 20. november 2020

 

Idékonkurrencen er i år ikke inddelt i kategorier, men er en samlet konkurrence på ungdomsuddannelsesniveau. På dagen skal holdene pitche 4 minutter og modtage 4 minutters feedback.

Holdene modtager forud for dagen besked om, i hvilket tidsrum, de skal pitche, og hvor de skal logge ind. Pitch om tirsdagen foregår i lukkede rum, hvor kun holdet og dommeren er til stede.

 

Program:

Kl. 11.30 – 12.00                Åbning.

Kl. 12.00 – 14.30                Pitch.

Kl. 14.30                             Kåring af de 10 bedste hold, som går videre til finaledagen.

Den officielle åbning af Danish Entrepreneurship Festival

Den officielle åbning af hele ugen med Danish Entrepreneurship Festival foregår mandag den 16. november kl. 09.00 og er åben for alle. Det bliver en fest, så vi håber, I ser med her

OBS

Det er vigtigt, at I på konkurrencedagen logger ind på platformen med teamleders e-mail, da det er denne, der automatisk placerer jer i pitchrummet, og I kan ikke tilgå platformen med andre mail end denne.  Skulle teamleder blive syg, så kontakt os hurtigst muligt.

Undervisere og andre kan tilgå platformen og den offentlige del, som fx åbning og kåring via et link, dette sendes senere ud

 

Hvordan foregår Idékonkurrencen på Danish Entrepreneurship Festival

Når Idékonkurrencen starter, vil I være logget ind i et fælles plenumrum, og herfra sender systemet jer automatisk videre til dommerrummet på det tidspunkt, I er tildelt.  

 

Hos dommeren er der:

-        1 min til velkomst i rummet og kort introduktion.

-        4 minutter til jeres pitch

-        4 minutter til at dommeren kan stille spørgsmål og give jer feedback.

-        Herefter bliver I automatisk logget ud af dommerrummet og sendt ud i et debrief-rum.  

 

Alle teams skal pitche en gang. Vi anbefaler, at I tager noter og bruger den feedback, I modtager. Til jeres pitch må I gerne bruge hjælpemidler som fx PowerPoints, skitser, prototyper, video, grafisk materiale og lignende, men I skal være opmærksom på, at I kun kan benytte jer af skærmdeling, og at I ikke må overskride de 4 minutter, da I automatisk bliver flyttet videre efter endt pitch og feedback.  

 

Skræddersy din festivaldag

Der er 4 forskellige spor, som man kan vælge at følge online før og efter pitch. Der er et spor som hedder Iværksætterhistorier, hvor der kan tilgås videoer og podcast om forskellige unge iværksættere. Så er der Viden om, hvor man kan blive klogere på temaer som f.eks. IPR, kommercialisering og meget andet. Derudover kommer der et spor, der hedder Mindset, som har mere fokus på tilgangen til arbejdet og måden at lede sin start-up på. Endelig arbejder vi på at få et entreprenørskabs Jeopardy-spil klar. Alle disse spor kommer til at ligger online tilgængeligt på den samme platform, som vi sender fra, så det er lige til at gå til. Derudover vil materialet være tilgængeligt på Danish Entrepreneurship Festivals hjemmeside fra den. 9 november, sådan at du kan planlægge din festival-dag, hvis du på forhånd ønsker at beslutte, hvad dine elever skal se og foretage sig i løbet af dagen.

 

Finaledagen:

De 10 bedste hold fra tirsdagen går videre fra tirsdagens konkurrence til fredagens finale, den 20. november. De 10 hold får allerede tirsdag besked om, at de har kvalificeret sig til finalen, så de kan nå at forberede sig til at pitche igen i finalen. Finalen består af 4 minutters pitch, og herefter vil et mindre dommerpanel stille enkelte opklarende spørgsmål til holdet. Finalen er modsat tirsdagens konkurrence åben for tilskuere. Der vil senere komme et link til tilskuere, som vil kunne deles videre til interesserede. Alle er velkomne!

 

Der vil til kåringen blive kåret en samlet vinder for idékonkurrencen ungdomsuddannelserne.

 

Program for finaledagen

Kl. 09.00       Officiel åbning af finaledagen

Kl. 09.07       Finale Pitch

Kl. 11.00       Peptalk med Mia Wagner

Kl. 11.15       Awardshow

 

Har du spørgsmål, kan du kontakte

Programleder Mette Meulengracht Jensen

mettem@ffefonden.dk

31 27 32 12