Deltag i Kreadagen, og vær med når vi øver os i at være kreative opfindere!

Vil du gerne arbejde med kreativitet på en ny måde i din indskolingsklasse? Vær med til Kreadagen d. 22. november 2021 direkte fra jeres klasseværelse!

3. årgang Højgårdskolen har brug for jeres hjælp! De vil nemlig gerne gøre deres skole endnu bedre, og har derfor fundet på fire sjove opgaver, som I sammen skal løse i klassen:

  • Fra jordbunke til skolegård
  • Få pletfrie toiletter
  • Hjælp pedellen med sjove opfindelser
  • Skab nye lege for klassen

 

Børnene lærer at arbejde kreativt på en ny måde, der fokuserer på problemløsning og idéudvikling.

Formålet er, at børnene udvikler deres selvtillid, når de arbejder kreativt indenfor en specifik case. De vil opleve, at deres idéer har betydning i virkeligheden, når de skal hjælpe 3. årgang på Højgårdskolen med at forbedre deres skole.

 

Hvornår

22. november 2021, 08.30

Hvor

Hjemme på egen skole og lidt på nettet

Hvordan

Du finder en lærervejledning lige her.

Formål

Dagen skal give elever og lærere smag for at bruge idegenerering og leg som en fast del af skolearbejdet, når de skal i gang med nye projekter, temaer, eller bare har brug for hjælp til at få hul på en opgave. Samtidig vil de også få blik for, at værdiskabende projekter kan være motiverende, og eleverne får også mulighed for at bruge deres evner på en kreativ måde.

 

Hvad skal der ske

Elever fra Højgårdskolen i Herning har lavet 4 små videoer, hvor de beder om hjælp til at løse nogle problemer, de har på deres skole. Din klasse skal i løbet af dagen fremstille en prototype på et eller flere forslag, som kan hjælpe eleverne fra Højgårdskolen. Prototypen kan bygges af pap, piberensere og ispinde o.l. eller i Lego, det kan også være en tegning eller måske en lille film. Sammen med prototypen skal I lave en kort beskrivelse, så man kan forstå, hvad løsningen går ud på. Beskrivelsen og et billede af prototypen skal I sende ind til Fonden for Entreprenørskab - send til peter@ffefonden.dk. Vær opmærksom på, at eleverne ikke må kunne identificeres på billederne, da vi ikke har deres samtykke.

Vi uploader de indsendte løsninger til et galleri, som kan ses af alle, og måske er der noget, som også din klasse kan bruge eller arbejde videre med.

 

De 4 videoer

Fra jordbunke til skolegård

Vi har fået et bjerg. Et ”Vild med vilje-bjerg”. Vores skoleleder har en drøm om at gøre det til den mest fantastiske skolegård. Han ved bare ikke helt hvordan. Vi vil gerne have nogle ting på bjerget, så vi kan bevæge os, mens vi leger. Har I mon nogle gode idéer?

 

Pletfrie toiletter

Sidste år malede Åse alle toiletterne, så de blev pæne og lyse. Det var vi glade for. Vi kan nemlig godt lide rene toiletter. Nogle gange er det bare ikke så lækkert at bruge toiletterne, hvis der ikke er skyllet ud, eller der ligger papir på gulvet. Det værste er, hvis nogle har tisset på brættet. Vi har tænkt på at lave en slags kampagne for at få alle til at efterlade toiletterne i pæn stand. Vi ved bare ikke helt, hvordan vi skal gøre. Måske kan I hjælpe os?

 

Hjælp pedellen med sjove opfindelser

Vores pedel arbejder hårdt. Han passer hele skolen og har meget travlt. Inden han kan slå græs, er han nødt til at samle skrald. Om efteråret bruger han meget tid på at feje blade sammen. Han ville ønske, der var en nemmere måde. Måske kan I hjælpe ham med en smart opfindelse. Det kan også være, I kan finde på en anden opfindelse, som kunne være fed at have på en skole. Jeg kunne fx godt tænke mig en snørebåndsmaskine, så jeg slipper for selv at binde mine snørebånd. Hvad kunne I tænke jer?

 

Skab nye lege for hele klassen

Vores klasse har fået en opgave af vores lærere, Lotte, Helene og Louise. Vi skal finde på sjove lege, som kan få børn til at bevæge sig mere i skolen. Lotte, Helene og Louise synes nemlig, vi står og sidder for meget i frikvartererne. Vi har allerede fundet på én leg, men vi skal bruge mange flere. Kan I finde på nogle sjove lege, hvor man også skal bevæge sig?

 

Du kan se de 4 videoer ugen før den 22. november, og så beslutte om du vil vise dem for din klasse, eller om de skal vente med at se dem til selve KREA-dagen. Du bestemmer også, om I vil arbejde med alle 4 udfordringer eller kun nogle af dem.

 

Du vil i god tid inden den 22. november modtage forslag til, hvordan du kan forberede din klasse til arbejdet. De vil få små kreativitetsøvelser, hjælp til idegenerering og der er også et forslag til hvordan du kan strukturere dagen.

Program for KREA-dagen

KREA-dagen åbnes af Festivalens vært, Camilla Ottesen, kl. 08.30. Hun byder velkommen til alle skoler og fortæller lidt om, hvad I skal arbejde med i løbet af dagen og de 4 videoer vises. Herefter er arbejdet overladt til dig og din klasse.

 

3. årgang fra Højgårdskolen vil gå løsningerne i galleriet igennem og lave en video, hvor de siger tak for hjælpen. Den vil du som tilmeldt lærer modtage et link til inden jul.

 

KREA-dagen er udviklet af Fonden for Entreprenørskab og VIA-CFU.

 

God fornøjelse!

Tilmelding til kreadagen d. 22. november

Jeg er indforstået med, at Fonden for Entreprenørskab indsamler og opbevarer mine oplysninger. I henhold til Persondataforordningen videregiver Fonden for Entreprenørskab ikke oplysninger til 3. part. Fonden anvender udelukkende informationerne til det praktiske vedrørende arrangementet og til efterfølgende statistisk overblik, som omfatter antal deltagere i Fondens tilbud. Ved registrering som deltager accepterer du samtidig at vi må kontakte dig med informationer vedrørende Kreadagen og det tilhørende webinar, samt at vi må kontakte dig efterfølgende med henblik på en evaluering af dagen.