Læringsforløb

Er du interesseret i at deltage i læringsforløbet?

Som noget helt nyt tilbyder vi i år et undervisningsspor, så du har mulighed for at benytte Danish Entrepreneurship Festival som læringsforløb i din undervisning. Dette tilbud er perfekt til lærere som er grønne indenfor undervisning i innovation og iværksætteri, eller ikke ønsker at deltage i konkurrencedelen. Materialet til dette forløb er udarbejdet til lærere, der underviser på en ungdomsuddannelse.

 

Lyder det som noget for dig? Så tilmeld dig undervisningsforløbet i bunden af denne side.

 

Læringsforløbet kommer til at foregå som en del af Danish Entrepreneurship Festival, og finder sted i uge 47.

 

Forløbet er en introduktion til entreprenørskab og træner de unges innovative og kreative kompetencer. Under forløbet lærer eleverne noget om – og træner deres evner inden for – kreativitet, idégenerering og -udvælgelse, markedsundersøgelse, bæredygtighed, målgrupper, netværk, modtagerperspektiv og pitch. Forløbet afsluttes med, at eleverne evaluerer deres egen læring under forløbet.

 

Forløbet er bygget op med en blanding af øvelser, oplæg og panelinterviews, og din rolle som lærer vil primært være at facilitere øvelserne og støtte og/eller udfordre eleverne under forløbet. Vi hjælper dig hele vejen og tilbyder inspiration, webinarer og en lærervejledning forud for festivalen, så du og din klasse er fuldstændig klar til uge 47.

 

Ugen følger festivalens program, som byder på fire spændende temaer, som lærere og elever kan dykke ned i. Hver dag starter med, at dagens konkurrence skydes i gang. Herefter starter undervisningsforløbet med en kort introduktion til dagens tema og indhold.

 

Årets fire temaer i 2021:

  • Idé og kreativitet
  • Idéer i virkeligheden
  • Pitch og præsentation
  • De entreprenørielle kompetencer

 

Idé og kreativitet

Mandag handler om idé og kreativitet, som er ugens første tema. Hvad er kreativitet? Og hvordan er man kreativ? Der findes mange måder at være kreativ på, og eleverne vil gennemgå forskellige øvelser man kan bruge, når man skal tænke ud af boksen.

Derudover vil de øve sig i idégenerering - hvordan får man den gode idé? Her vil programmet blandt andet byde på idétrænings- og refleksionsopgaver, hvor man lærer, hvordan man udvælger den gode idé.

 

Idéer i en ny virkelighed

Dette tema ligger i forlængelse af gårsdagens tema. Hvad gør man, når man har den gode idé? Hvad er næste step? Dette tema arbejder med målgrupper og markedsundersøgelser, og så har vi et særligt fokus på bæredygtighed.

Temaet vil blandt andet byde på opgaver om videreudvikling af idéer, samt et spændende oplæg om bæredygtighed.

 

Pitch og præsentation

Hvordan går man fra idé til pitch? For mange unge er det uvant at pitche sin idé foran andre. Onsdagens program vil byde på forskellige øvelser med fokus på præsentationsteknikker. Hvad har betydning, når man pitcher sin idé foran andre? Hvad skal man tage højde for? Eleverne vil lære tips og tricks, samt få trænet deres selvsikkerhed i at fremlægge.

Derudover vil de arbejde med netværk og modtagerperspektiv, hvilket er vigtigt at have øje for, når man pitcher sin idé.

 

De entreprenørielle kompetencer

Torsdagen byder på temaet De entreprenørielle kompetencer, som er en betegnelse for de kompetencer, en entreprenør besidder. Det er nogle af de kompetencer, som eleverne har trænet gennem festivalugen. Målet med undervisningsforløbet er nemlig at fremme de unges evner og motivation indenfor den entreprenørielle verden, og inspirere dem til at føre nye idéer ud i virkeligheden. Som afslutning vil eleverne evaluere på deres egen udvikling under læringsforløbet.

 

Du kan vælge at følge hele ugen som et kronologisk forløb, eller frit følge de dage der passer ind i din undervisningsplan. Som en del af tilbuddet følger en guide med undervisningsmateriale, som er udarbejdet så det følger Festivalens online program. Vi udvikler forskellige opgaver og refleksionsøvelser til hvert af de fire temaer, så det er nemt for dig som lærer at sætte eleverne ind i den innovative tankegang. Materialerne vil bestå af forskellige cases, historier og opgaver. Guiden er fleksibelt udformet, og vil vise hvordan du kan benytte den som et sammenhængende forløb, eller til at dække specifikke fag eller temaer.

 

Efter tilmelding vil du løbende modtage informationer om materialerne og forløbets program. Alt indhold, der produceres til ugen, vil ligge tilgængeligt efterfølgende. Enkelte elementer vil være tilgængelige inden ugen, for at man som lærer/underviser kan forberede sig på ugen.

 

Op til forløbet tilbyder vi yderligere et webinar som supplement til lærerguiden, hvis du ønsker at vide endnu mere om undervisningssporet.

Webinaret bliver afholdt to gange: torsdag d. 4. november kl. 15-16 og tirsdag d. 9. november kl. 14-15 - tilmeld dig her

 

Har du spørgsmål eller ønsker du at vide mere, kan du kontakte os på festival@ffefonden.dk

Har du ikke mulighed for at deltage i uge 47, men har planer om at anvende en eller flere dage i din undervisning efterfølgende må du meget gerne også tilmelde dig herunder.

Tilmelding til læringsforløbet under Danish Entrepreneurship Festival 2021
Jeg er indforstået med, at Fonden for Entreprenørskab indsamler og opbevarer mine oplysninger. I henhold til Persondataforordningen videregiver Fonden for Entreprenørskab ikke oplysninger til 3. part. Fonden anvender udelukkende informationerne til det praktiske vedrørende arrangementet og til efterfølgende statistisk overblik, som omfatter antal deltagere i Fondens tilbud. Ved registrering som deltager accepterer du samtidig at vi må kontakte dig med informationer vedrørende forløbet, samt at vi må kontakte dig efterfølgende med henblik på en evaluering af forløbet.